Skip links

Digitaal drukwerk

Je eerste druk of herdruk in kleine oplage?

Hoe bedoel je?

Een uitgeverij zijn brood of dood wordt al eens lachend gezegd is zijn “voorraad”.  Of net die herdruk te veel in hoge oplage. Onze digitale printtechniek maakt het mogelijk om in zeer kleine oplage te drukken en af te werken. Dit is vooral interessant voor de onafhankelijke auteur en alle uitgeverijen.

Oorspronkelijk drukten men boeken enkel in grote oplage om de hoge vaste kosten te drukken. Deze techniek is beter bekend onder de naam ‘offsetdruk’. Sinds een aantal jaar is het nu ook mogelijk om op digitale wijze te drukken. Omdat de vaste kosten bij het digitaal drukken veel lager zijn, werd het ook rendabel om in kleine oplage te drukken.  Vooral omdat dan de logistieke kosten verdwenen en uiteindelijk een project alsnog winstgevend wordt.

Waarom digitaal drukken?

Er zijn voor verschillende projecten, zie kwaliteitsnormen verschillende machines. Wij drukken voor u een boekje of een museumgids.  Voor elk soort project hebben we de passende machines staan en dit tegen competitieve prijzen, onze digitale printjobs overstijgen meervoudig alle verwachtingen!

Afwerking

Wij verzorgen uw afwerking van uw boek of cataloog aan identiek dezelfde kwaliteitsnormen als bij de normale offsetdruk.  Wij kunnen boeken belijmen met hotmelt of PUR, wij leveren genaaide boekblokken, wij maken voor u softcover – hardcover – integraalband – wire-o … tevens kunnen wij verschillende veredelingen aanbrengen zoals folie pregen, UV vernissen, enzovoorts.

Minder risico

Ken je het scenario waar je te veel boeken drukte? Je bestelde 1000 exemplaren maar je verkocht er maar 400. Dit scenario kan je vermijden met digital druk. Het is perfect mogelijk om bijvoorbeeld op een regelmatige basis 250 exemplaren te drukken. Loopt de verkoop minder succesvol dan je verwachte? Dan verminder je het aantal exemplaren!

Digitale druk iets voor jou?

De implementatie van een eerste druk te organiseren in offset druk in hogere oplage, en nadien de herdrukken te organiseren werpt bij onze partners al zijn vruchten af!

Interesse? Contacteer ons: Klik hier

Samen aan de slag met jouw project?

Contacteer ons vrijblijvend