Skip links

Sukerbuyc

Van Saaie Witte Doosjes Naar een Verpakking Waar je Honger van Krijgt

De Klant

Sukerbuyc is een chocolatier in Brugge. Ze maken handgemaakte chocolade en verkopen deze in de winkel in Brugge en op het internet.
De chocolade is zeer populair in Japan en wordt in grote aantallen geëxporteerd. Oorspronkelijk werd deze chocolade vervoerd en verkocht in standaard witte doosjes.

De Uitdaging

Het probleem van Sukerbuyc was het standaard wit doosje dat totaal niet bij het imago van Sukerbuyc paste. Onze zaakvoerder Stephan merkte dit op bij een toevallig bezoekje aan de chocolatier in Brugge.
Bij het zien van de verpakkingen liet Stephan onmiddellijk zijn bedenkingen weten aan de zaakvoerder van Sukerbuyc.

Een bijkomend probleem van deze witte doosjes was dat ze één voor één bestickerd moesten worden. Hier hielden ze zich bij Sukerbuyc liever niet mee bezig want dit kostte tijd die ze liever op een andere manier spendeerde.

Onze Oplossing

Ons team trok onmiddellijk op onderzoek uit naar hoe we deze uitdaging het beste konden aanpakken.

Uiteindelijk stelden we voor aan Sukerbuyc dat wij een mooiere verpakking zouden ontwikkelen, die niet alleen beter paste bij het imago van Sukerbuyc maar ook nog eens de handeling van de bestickering zou laten verdwijnen. Er werd ook rekening gehouden met de speciale seizoen verpakkingen, één voor de zomer en één voor de winter.

We stelden ook voor om gebruik te maken van twee technieken:

  • Inkt die in contact mag komen met voeding
  • Spotvernis

Beide technieken zijn te vinden op de rode zomerverpakking.

Samen aan de slag met jouw project?

Contacteer ons vrijblijvend