Skip links

Theo Francken

Het drukken van een boek onder een scherpe timing

De Klant

Onze klant, die al een aantal jaren een goede partner is van Bestingraphics, meldt ons dat hij het boek van Theo Francken gaat uitgeven. We maken onmiddellijk een afspraak om het project te bespreken.

De Uitdaging

We kregen de opdracht om het boek ‘Continent zonder grens’, van de bekende politicus Theo Francken, te drukken.

Het project had een zeer scherpe timing want de boeken moesten op tijd geleverd worden voor de boekvoorstelling. Anderzijds wilde de auteur zo lang mogelijk aan het boek schrijven om de brandende actualiteit rond het migratiethema zo volledig mogelijk in het boek te verwerken. Daarnaast moesten er kort na het aanleveren van de teksten en de opmaak al een aantal exemplaren naar de pers uitgestuurd worden. Wij hebben nog nooit een boekvoorstelling gemist na het maken van concrete afspraken, dus deze uitdaging namen we met beide handen aan.

Onze Oplossing

Uit ervaring weten we dat de sleutel tot succes in zulke projecten een goede communicatie is. Als we perfect begrijpen wanneer wat wordt aangeleverd, en dit op een correcte manier?  Dan reserveren we voldoende machines voor dit project, we produceren op twee sites, we maken een aantal exemplaren in digitale druk.  Dan kunnen we eventuele onvoorziene omstandigheden nog counteren indien nodig. Dit lijkt allemaal voor de hand liggend, maar in de praktijk komt er veel meer bij kijken, zoals het aansturen van verschillende partners, het transporten en het op de hoogte houden van alle betrokken partijen.

Door onze focus op een uitstekende communicatie verloopt het project zeer vlot. Een groot gedeelte van het boek is al gedrukt en deels afgewerkt voordat het hele boek wordt geschreven en opgeladen, een huzarenstukje waar alle partijen als 1 team hebben samengewerkt.

Het resultaat

Met trots hebben we het project tot een goed einde gebracht en de uitgever heeft moeiteloos een constante voorraad kunnen houden van zijn bestseller in de markt.

Samen aan de slag met jouw project?

Contacteer ons vrijblijvend